luns, 8 de xuño de 2020

FORNO DO BOLO (A FONSAGRADA) + SEIMEIRA DE VILAGOCENDE



Para empezar 2020, voltamos de novo á Fonsagrada por terceira vez. Este é un concello con moitas e fermosas rutas de sendeirismo. E hoxe vai tocar ver tres preciosas seimeiras, dúas na ruta Forno do Bolo e a máis coñecida e nomeada Seimeira de Vilagocende.

Situación de A Fonsagrada nun mapa de Galicia:

RUTA "FORNO DO BOLO"
CARACTERÍSTICAS:
Lonxitude: 4,5km.
Dificultade: fácil
Ruta circular ben sinalizada.

DESCRIPCIÓN:
Esta pequena ruta empeza en Queixoiro, aldea de A Fonsagrada que se ubica AQUÍ
Cruzamos esta aldea e a uns 200m. atopamos o inicio de ruta:
Queixoiro que consta de 6 habitantes

Dispostos a empezar a camiñar nun frío día de xaneiro

Baixamos entre piñeiros e eucaliptos por un ancho camiño ata o regato de Tronceda:


Chegando xa ao río:
Esta ruta foi acondicionada no ano 2013
Instaláronse varandas de madeira como protección

Seguimos o curso do río:



Cruzamos unha ponte de madeira:

E atopamos unha pequena área de recreo con mesas e bancos nun souto:


Continuamos pola beira do río camiño das seimeiras:



E atopamos a primeira seimeira: Coroa de Arriba:


Subimos as escaleiras e axiña chegaremos á segunda seimeira:





A segunda seimeira desta ruta : Coroa de Abaixo

Unhas escaleiras permiten ver esta seimeira dende distintas perspectivas:



A partires de aquí, por un camiño ancho volvemos deseguida ao punto de inicio.
Como esta ruta é moi curta e fácil, sobrounos tempo antes do xantar e decidimos ir ver a mais famosa das seimeiras de A  Fonsagrada: a de Vilagocende. 

SEIMEIRA DE VILAGOCENDE
CARACTERÍSTICAS:
Lonxitude: 3 km. en total
Dificultade: fácil
Ruta lineal ben sinalizada.
DESCRIPCIÓN:
Despois de pasar Fonsagrada pola LU-530, temos que desviarnos á dereita e seguir 7 km. por LU-721 ata chegar ao Fito onde xa temos un cartel informativo. 

Temos que deixar o coche AQUÍ


Imos por ese camiño ancho 1,5km. aprx. ata chegar á seimeira. A seimeira de Vilagocende ten unha caída de 54m de altura e aos seus pés podemos contemplar un fermoso bosque de ribeira. Esta fervenza forma parte do río Porteliña.



Para o xantar, desplazámonos ata Santa Eulalia de Oscos onde comemos divinamente en Casa Pedro:




Ningún comentario:

Publicar un comentario